St:Germain likör: Fläder utmanar klassiker

Flader_450
”One of the most influential cocktail components introduced in the last decade”, skriver New York Times. St-Germain har funnits sedan 2007 och redan året därpå kom den till Sverige. Idag är den en av de mest populära drinkingredienserna bland många erkända bartenders.

Likören St-Germain framställs av handplockade fläderblommor när dess smak och arom är som bäst, vilket innebär att skörden är begränsad till ett fåtal veckor varje vår. Varje flaska är märkt med vilken skörd just den är framtagen från. St-Germain innehåller inga konserveringsmedel, extrakt eller stabilisatorer och endast färska blommor används. Likören har en fräsch och ren smak av fläder, citrus, tropiska frukter och päron.

Den har främst uppmärksammats för sin förmåga att höja smakerna i cocktails baserade på gin, tequila eller vodka. Men St-Germain står sig lika bra som huvudingrediens, toppad med soda, mousserande vin eller champagne, samt is – där har ni en St-Germain Cocktail, en riktigt somrig cocktail.

– St-Germain räknas redan som en klassiker bland likörer och många av de bästa barerna i världen använder den. Fläderlikören utmärker sig med sin höga kvalité, hur den förhöjer smakerna i cocktails och hur enkel den är att använda. Man behöver inte vara ett proffs för att blanda drinkar med St-Germain. Drinkarna nedan är två bra exempel: enkla, goda och fräscha. Som sommardrinkar ska vara, säger Brand Ambassador Richard ”Chille” Man på Bacardí Sverige.

St-Germain Cocktail
4,5 cl St-Germain
6 cl mousserande vin eller champagne
6 cl mineralvatten
Fyll med is
Glas: Highball

St-Germain Soda
5 cl St-Germain
10 cl mineralvatten
2 citronskivor
Fyll med is
Glas: Vinglas

St-Germain

Nr: 87650 (Systembolagets beställningssortiment)
Pris: 459 kronor
Storlek: 700 ml
Alkoholhalt: 20 %

SAintGermain2

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!