Tullamores appstyrda drinkmaskin: En makalös isbrytarmanick!

tullamore_maskin_ing_450
När man säger ice breaker tänker man kanske på två saker i första hand. Dels ett slags fartyg eller något som får igång samtal. Det här är maskinen som ska få lite torra events till härliga tillställningar med blomstrande konversationer.

En Ice breaker är ju egentligen en isbrytare vars uppdrag är att göra istäckta vattenleder fria från is så att andra båtar kan ta sig igenom farvatten där det annars inte går under vintern. Men en Ice breaker är också något som gör att ett samtal kan komma igång. Något som får konversationen att flöda till exempel i sociala sammanhang när det är lite tråkig och torr stämning. Alla har vi nog varit där och många av oss har egna knep för detta.

tullamore_maskin_450

Tullamore Dew i Sverige tog detta som ett roligt tillfälle att hjälpa folk på traven och producerade en makalös manick – nja, inte riktigt, men nära. Allt idag handlar om sociala medier så hur kan man få, det annars ganska otrevliga beteendet på events med mobiler, till något IRL (in real life), socialt och kul. Jo, man skapade en maskin som faktiskt kan skapa drinkar och samtal på kuppen. Egentligen är det här just en sådan sak som måste provas men vi gör ett försök med att beskriva denna makalösa manick.

Först behöver gästerna logga in sig på en länk där The Ice breaker har möjlighet att läsa av din Facebookprofil. Den kikar på vad man gillar för sidor, var man checkar in och om man har vissa preferenser på filmer och musik till exempel. Därefter låter man maskinen föreslå ett drinkrecept som dyker upp i mobilfönstret. Den är uppkallat efter dina intressen och ålder. Om man är nyfiken på vad drinken smakar kopplar man telefonen till maskinen och vips så har den blandat just din drink utifrån det receptet. Lite klurigt blir det för kö får man nog räkna med, men å andra sidan så handlar ju hela konceptet om att man ska ta tillfället i akt och prata med dem vi har omkring oss, vänner och nya bekanta.

Det hela tar lite tid och man behöver lite is (så att säga) i magen men hela poängen är ju att man ska börja prata med dem runt om kring. Varför valde de just att jag gillat de här grejerna? Jaha, gillar du också Elvis och Avicii?

The ice breaker kommer användas av Tullamore Dew i Sverige vid vissa mässor runt om i landet och säkert vid flera events. Första anhalten för konsumenter sägs bli Stockholm Beer and Whisky i höst.

Med namnet på drinken får man också ett recept så kan man inte besöka maskinen när den är på turné kan man besöka den på nätet och i alla fall få ett kul drinkrecept.
Så in och testa på theicebreakermachine.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!