Stockholm Beer & Whisky Festival: Öl, sake, rom eller whisky?

sbwf_logo_liten
På Stockholm Beer & Whisky Festivals första dag lockar massor av Master Classes. Ett svårt val att göra, men innan ni går iväg – kom till oss först, vi finns i Hall 1, Monter 51, närmare bestämt.

aow_massan16_01_twobottles_wide_480

Stockholm Beer & Whisky Festival slår upp portarna för sitt 25-årsjubileum den 29 september klockan 14.00. Och vi är där förstås, kom till Hall 1, monter 51. Kika in direkt och ta ett snack med oss i redaktionen. Några timmar senare, klockan 17.00, hålls sju olika Master Classes och alla låter faktiskt lika intressanta, men Carlsberg Re-Brews ”Father of Lager” är ju lockande. aow_massan16_miho_01_250För 150 kronor får man lära sig den spännande historien bakom lagerölet och bland annat provsmaka en 20-årig Carlsberg Specialbrew som togs fram till bryggeriets 150-årsjubileum.

Fast: Lite sake kanske? Akashi-Tai ägs av familjen Yonezawa sedan 1886 och har alltid producerat sake hantverksmässigt och lokalt. Här guidar Miho Welpe genom sakens historia och dess framtid.

aow_massan16_alexandergabriel_250Tja, om man nu inte är mer benägen att lyssna till Plantations grundare och Cellar Master Alexandre Gabriel berätta om dubbellagrad rom, deras jordmån och destillationsteknik.

aow_massan16_willie_cochrane_250Whisky då? Jodå, man kan få One For The Road av Willie Cochrane som började på Jura Distillery 1977 och drar sig nu efter 39 år tillbaka – men här bjuder han på allt om Jura och om sig själv.

De tre sistnämnda Master Classes kostar 190 kronor. Läs mer om dem och alla de andra på www.stockholmbeer.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!