Snart dags för ekojul med Peak Winter Session veteöl

aow_peak_fancy_logo
Jon Cadoux har varit en hängiven bryggare ända sedan 1990-talet, och han har ända från början försökt få tag på närodlade, ekologiska råvaror. Jon upptäckte att han inte behöver offra smak för hållbarhet och att med bättre ingredienser som faktiskt gjort ölet mer delikat kände han att han var på rätt väg. Nu kommer hans Winter Session.

aow_joncadouxJon Cadoux började brygga med några kompisar när han pluggade. Ganska snabbt insåg han hur mycket bättre ölet blev om han använde sig av ekologiska råvaror. Deras öl blev allt mer uppskattade och till slut insåg de att de lika gärna kunde starta ett eget, riktigt bryggeri och det gjorde de 2005, efter det att Cadoux utexaminertas från Harvard.

Gänget utgör fortfarande företagets kärna, men har utökats sedan 1990-talet. Idag har de sju anställde som reser runt och träfar potentiella kunder. Men de undviker annonsering. ”Även om jag hade massor av pengar skulle jag inte vilja annonsera traditionellt – jag gillar att träffa folk”, har Cadoux sagt. Ambitionen är glasklar, menar han: ”

Att göra världens mest utsökta och kreativa öl, och göra dem på ett sätt som vi kan må bra av”.
Peak Organic Brewing Co ligger i Mainestaden Portland (ett centra för hantverksöl sedan många år) och idag brygger de ett tjugotal olika öl.

aow_wintersession_bg

Så här berättar Cadoux om deras veteöl Winter Session (nr 11897, 35,5 cl, 26,60 kr) som kommer den första november: ”This winter wheat beer uses dark malting to provide subtle toasty notes. We then single-hop and dry-hop this beer with Citra hops from our friend Brad’s farm. Interesting pineapple notes from the Citra hop provide a stark contrast to the toasty notes in the body. An engaging and sessionable Winter Seasonal”.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!