Finalisterna klara i Imagine & Gunn

aow_innisgunn_imaginetavling
Sveriges mest kreativa ölälskare har bidragit med helt fantastiska idéer för nästa specialutgåva från Innis & Gunn. Över 150 bidrag har skickats till det skotska hantverksbryggeriet, där bryggmästare Dougal Sharp och hans team har utsett finalisterna.

Finalisterna finns nu presenterade för omröstning på Innis & Gunns Facebooksida: Rösta fram Sveriges nästa Innis & Gunn Limited Edition! (OBS! Kräver att du är inloggad på Facebook). Vinnaren som röstas fram bjuds in till Innis & Gunns bryggeri i Skottland för att på plats skapa sin öl tillsammans med bryggmästare Dougal Sharp.

Årets deltagare i Imagine & Gunn har tagit fram många spännande smakkombinationer som exempelvis jalapeño och whisky eller enbär och granskott. Nu har juryn, efter en tids överläggande, enats och utsett sju finalister.

Finalisterna i Imagine & Gunn 2017 är:

aow_andreas
Andreas öl
Ekfatslagrad, humlig IPA med smak av enbär och granskott, Andreas Sellstedt, Umeå.

aow_eva_charlotta
Eva Charlottas öl
Mustig och lite sötare stout lagrad på ginfat med apelsinskal, kanel och kardemumma, Eva Charlotta Yngström Dunell, Stockholm.

aow_fred
Freds öl
Medelmörk öl med smak av rökig whisky och soltorkad chili, Fred Nordelöf, Västerås.

aow_mika
Mikas öl
Imperial stout lagrad på bourbonfat med choklad, vanilj och jalapeño, Mika Jeppsson, Sölvesborg.

aow_olle
Olles öl
Ekfatslagrad red ale med massor av körsbär, Olle Rhodin, Lidköping.

aow_pontus
Pontus öl
Wee Heavy lagrad på brandyfat, Pontus Lindmark, Lund.

aow_tina
Tinas öl
Pale Ale lagrad på sherryfat med äpplen och en touch av kanel, Tina Danielsson, Ljungby.

Vinnaren får i början av nästa år åka till Innis & Gunns bryggeri i Skottland och tillsammans med bryggmästare Dougal Sharp och hans team tillverka den unika limiterade ölen. Ölen kommer bära vinnarens namn och lanseras på Systembolaget 2017.

– Vi är överväldigade av den passion och kreativitet som visats upp i årets Imagine & Gunn. Sverige visar sig vara en nation full av bryggmästare. Om det hade varit möjligt hade jag gärna tillverkat flera av bidragen. Nu är det upp till alla i Sverige att rösta på sin favorit och bestämma vilken öl vi ska brygga, säger Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Sverige är det enda land där allmänheten fått Innis & Gunns förtroende att skapa en öl. Förra gången tävlingen hölls vann Nicholas Karlsson från Färjestaden med hans Karlsson’s Choice. De 40 000 flaskorna sålde slut på en vecka på Systembolaget och är idag eftertraktade samlarobjekt.

Rösta på årets bidrag här: Rösta fram Sveriges nästa Innis & Gunn Limited Edition! (OBS! Kräver att du är inloggad på Facebook).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!