Julkryddiga toner från Carlsberg

aow_nya-carnegiebryggeriets-ljusslingan
I år är det kryddig must och klassiska julölssmaker som står på Carlsberg Sveriges julmeny. Bredvid svenska klassiker som Falcon Julöl, Pripps Julöl och Eriksberg Julöl ses bland annat danska favoriten Jacobsen Golden Naked Christmas Ale och tyskinspirerade Nya Carnegiebryggeriets Ljusslingan.

Att brygga julöl är en tradition som går många hundra år tillbaka. Ofta är julölet mörkt och smakrikt för att balansera julbordets många feta och salta rätter, men idag finns även lättare och friskare alternativ att välja mellan.

nya-carnegiebryggeriets-ljusslinganÅrets julsortiment från Carlsberg Sverige bjuder på klassiska smaker som Falcon Julöl och Pripps Julöl, båda med recept från 1890-talet, samt återkommande favoriter som Falcon Julmumma, Eriksberg Julöl och Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Nya Carnegiebryggeriets Ljusslingan är en modern variant på en traditionell tysk schwarzbier. Fem olika sorters karamelliserad och rostad bayersk malt ger ölet en mörk rödbrun färg och fylliga, lätt brända toner. Inslag av torkad frukt, knäck, vörtbröd, apelsin och choklad. Alkoholhalt: 5,2 %, pris 22.90 och nummer 31314 på Systembolaget.

– Både julölen och julmusten är två djupt förankrade traditioner i det svenska julfirandet och det känns alltid lika högtidligt att introducera årets sortiment. I år är vi lite extra glada att kunna ge alla julmustälskare en ny fin glasflaska som passar perfekt på julbordet, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Efter önskemål från konsumenterna – bland annat genom Apotekarnes Julmusts Facebooksida – introduceras i år en helt ny 33 centiliters glasflaska. För alla de som lagrar julmust för en fylligare och rundare smak är den nya glasflaskan ett välkommet tillskott.

carlsberg

Precis som traditionen bjuder lanseras även en ny version av Apotekarnes Årsmust på 75 centilitersflaska med guldtryck och champagnekork. I år har Årsmusten smak av en klassisk krydda som återfinns i till exempel julbaket.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!