Världens bästa gin är svensk!

aow_herno_gin-tonic
Till årets upplaga av International Wine & Sprits Competition inkom 17 procent fler spritmärkesanmälningar. Och när det gäller gin så är ökningen 200 procent sedan 2013. Desto ännu märkvärdigare att två av trofévinnarna är svenska.

Purity Gin från Purity Vodka kammade hem guld i kategorin Contemporary Gin och Hernö Gin utsågs till årets ginproducent i världen. De förärades också trofén Gin & Tonic Trophy 2016. Sedan i somras har det också varit klart att Hernö Gin tilldelades en Gold Outstanding, två guldmedaljer och fem ytterligare medaljer i årets tävling. Sedan lanseringen 2012 har Hernö Gin över 40 internationella Master- och Guldmedaljer.

– Jag är ödmjuk inför att återigen få en utmärkelse i absoluta världsklass för min gin. Jag ser alla utmärkelser Hernö har fått de senaste fyra åren som bevis på en exceptionell gin som förändrar uppfattningen om vad gin handlar om, säger Jon Hillgren, VD och grundare vid Hernö Gin Distillery.

I tävlingens ginkategori deltog 150 destillerier från hela världen. Tävlingen har 400 globala experter som bedömer produkterna och varje prov bedöms enligt sin klass och behandlas med samma omsorg och omtanke. I Gin och Tonic-kategorin blandades alla gin med Fever-Tree Tonic, utan is eller garnering.

Här är Jon Hillgrens recept på hur man skapar världens bästa Gin & Tonic:

– Använd ett highballglas och fyll hela glaset med is, tillsätt 50 ml Hernö Gin, toppa med tonic och garnera med ett citronskal. För att vara lite mer kreativ, tillsätt svartpeppar. Men var försiktig, inte för mycket tonic. En del gin, max två delar tonic.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!