Unik whiskykarta på auktion

aow_whiskykartan
Den tredelade BBC-dokumentären “Scotch! The Story of Whisky” blev en succé när den sändes. Nu kommer den “karta” som användes att auktioneras och pengarna doneras till välgörenhet.

BBC-dokumentären presenterades av den skotska skådespelaren David Hayman som använde sig av en stor karta (2,4 m x 1,8 m) gjord av korrugerad plåt och ekstavar från whiskyfat och elbelysning för att illustrera alla destillerier runt om i landet. Programmen sändes under oktober och kan fortfarande ses på Brittiska BBC. (Kräver dock att du är i England eller använder ett VPN).

Produktionsbolaget Move On Up Productions har gått samman med webbtidningen Scotchwhisky.com och auktionerar nu ut kartan. De pengar man får in kommer att doneras till välgörenhetsorganisationen Spirit Aid, som David Hayman grundade 2001.

Spirit Aid har sitt säte i Glasgow och arbetar med att hjälpa barn och unga som drabbats av krig, svält och annat och är för närvarande aktiv i Palestina, Afghanistan, Malawi och Skottland.

Auktionen administreras av Scotchwhisky.com och pågår till den 20 november, utgångsbudet är 150 pund och den som vill lägga ett bud gör det på whiskymap@scotchwhisky.com.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!