Nytt grepp: Beställ mixlåda med öl från Rådanäs


Det finns fjorton öl från Rådanäs Bryggeri på Systembolaget och från och med den första juni ingår också deras Ekologiska Pale Ale i det fasta sortimentet.


Det hela började med en helikopterhangar. Jo, faktiskt. Så här var det: Henrik Jonsson köpte en fastighet i västra änden av Landvettersjön i Mölnlycke. Köpet inkluderade också en gammal helikopterhangar, som Henrik tyckte skulle passa utmärkt som bryggeri. Hans kompis Eskil Gröning hade ölbryggningskunskaper och Henrik köpte utrustning och i december 2013 startade man brygga öl.

– Mikrobryggerier är en bransch som expanderar så jag visste att skulle kunna gå runt ekonomiskt, har Henrik berättat.
Redan det första året bryggdes 120 000 liter och Rådanäs Bryggeri omsatte 3,1 miljoner.

Idag har de cirka tio heltidsanställda. Bakom kokkärlen står bryggaren Karin Lund som studerat bryggeriteknik vid Västerbergslagens utbildningscentrum.

Ett kul sätt att verkligen få prova deras öl är att köpa en mixlåda med 30 stycken 33-centilitersflaskor (3 av varje sort). Gå till https://goo.gl/dbxftm och beställ lådan, den dyker upp på valfritt Systembolag några dagar senare. Priset, inklusive frakten, är 780 kronor.

Rådanäs Ekologisk Pale Ale
Nr 1417
Volym: 33 cl
Pris: 25,70 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!