Blir sommaren längre med Mackmyras Moment Ledin?


”Sommaren är kort, det mesta regnar bort”, sjöng Thomas Ledin 1982. Och vad sitter väl inte bättre en regnig sommardag än en dram – och inte vilken som helst numera utan Mackmyras nya Moment Ledin.

Mackmyra har tillsammans med artisten och låtskrivaren Tomas Ledin skapat Moment Ledin – en svensk maltwhisky lagrad på Sauternesvinfat.

Mackmyra Moment Ledin är skapad av Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio tillsammans med Tomas Ledin, som också är en stor whiskykonnässör. Under hösten 2016 tillbringade Tomas och Angela en dag tillsammans i whiskylagret Bodås Gruva, 50 meter under jord, där de provade många olika fat.

– Det var en mycket rolig upplevelse att få vara med i valet av fat och delta i framställningsprocessen. Whiskyn är precis i min smak, otroligt god, mjuk och smakfull. Jag är självklart väldigt stolt över resultatet och att jag tillsammans med landets främsta destilleri står bakom en svensk single malt i Momentserien, säger Tomas Ledin.

Mackmyra Moment Ledin har lagrats på bourbonfat i fyra år och därefter slutlagrats i fem år på franska ekfat som tidigare innehållit Sauternesvin. Doften beskrivs som rik, fruktig och kryddig med en ekig och kryddig smak med toner av ingefära, kokos, vaniljkola, apelsinskal och päronkola.

– Vi hade väldigt roligt när vi testade alla olika fat. Jag är glad att Tomas föll för Sauternesvinfaten. Moment Ledin är galet god med sina mjuka fruktiga, kryddiga toner och lena smaker av frukt och smörig kola. Det är en perfekt sommarwhisky och jag vet att den kommer bli uppskattad, avslutar Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra

Se film här: http://mackmyra.se/moment-ledin/

Mackmyra Moment Ledin
Pris: 1 198 kronor
Alkoholhalt: 48%
Volym: 70 cl
Totalt buteljerat antal: cirka 2 400 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment 1 juni 2017.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!