Frequency Beer Works hyllar London-hjälte


Londonbon och Millwall-supportern Roy Larner har hyllats världen över för sin snabba insats mot de tre terrorister som attackerade London genom att köra över London Bridge och sedan hugga med kniv vid Borough Market. Nu får han också en öl från svenska bryggeriet Frequency Beer Works; “Fxxk You, I’m Millwall”.

Historien om Roy Larner har spridits som en löpeld sedan det blev känt att han stod på puben och tog en pint när terroristerna attackerade. I brittisk press har han förklarat hur han blev förbannad när de kom skrikande. Han skrek tillbaka “Fxxk You, I’m Millwall!” och gick till angrepp med knytnävarna, vilket resulterade i att alla tre terrorister högg mot honom istället.

Roys insats räddade många liv, då andra i närheten fick möjlighet att fly och han har hyllats för sitt spontana hjältemod. Fotbollssupporters världen över – oavsett lagtillhörighet – har skickat hälsningar och support till sjukhussängen.

Mattias Hammenlind, bryggmästare på Frequency Beer Works, berättar:
– Så fort vi såg nyheten kände vi att vi ville hylla honom, och det bästa vi kunde göra var att ge honom ett eget öl. Eftersom vi precis har gjort en ale i brittisk stil – en Bitter – kändes det naturligt att det får bli en hyllning till honom, och Millwall. Vi har ju en Millwallsupporter i bryggeriet sedan tidigare, så det var ett snabbt och lätt beslut att ta!

Anders Fridén, delägare i Frequency Beer Works, fortsätter:
“Vi älskade både hans hjälte-insats, och hur fotbollsfans från hela världen har gett honom support, oavsett vilket lag de själva kommer från. Det var en spontan idé och vi hoppas få sätta en öl i handen på Roy så fort som möjligt.”

En vän till Roy startade en insamling på crowd-fundingsidan Justgiving.com för att ge honom en belöning när han kommer ut från sjukhuset. Målet var att samla ihop 500 pund, men insamlingen har redan nått över 40 000 pund. Vinsten från “Fxxk You, I’m Millwall” kommer att gå till den insamlingen.
Fxxk You, I’m Millwall” släpps på fat idag, och finns tillgängligt för restaurangkunder.

Om “Fxxk You, I’m Millwall”
En brittisk ale i stilen “bitter”, som karaktäriseras av pilsnermalt, cara-amber och vete samt Cascade-humlen, och ligger på 5 procents alkoholstyrka.

Om Frequency Beer Works
Frequency Beer Works bildades tidigare i år då bryggmästaren Mattias Hammenlind slog sig ihop med Frequency Drinks, som drevs av Anders Fridén, sångare i svenska bandet In Flames. Tillsammans med bryggaren Jenny Hammenlind, dryckesskribenten David Mortimer-Hawkins och John Tsihlis köpte de bryggeriet beläget i Säbyholm, nära Bro norr om Stockholm. Frequency Beer Works har släppt tre öl i dagsläget; Stockholm Style IPA, Parklife Summer Session IPA och Selling England by the pint.

Om Crowdfunding för Roy Larner:
https://www.justgiving.com/crowdfunding/jayne-jacob

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!