Schweppes sockerfria sommardrinkar

Lemon Zero är den sockerfria tvillingen till Schweppes Lemon som ju blivit en riktig sommarfavorit för många. Precis som originalet är den gjord på en blandning av citronjuice och citrusextrakt, med en balanserad och fyllig smak. Nu finns den utan socker.

Många väljer att minska sitt sockerintag men för den sakens skull ska de inte behöva tumma på smakupplevelsen, anser Schweppes och har lagt ner tid och omsorg i en väl avvägd blandning för att få fram en lika fräsch och god sockerfri variant som Lemon.

– Det har efterfrågats fler sockerfria varianter av våra produkter. Efter ett varmt mottagande av vår sockerfria Indian Tonic, Tonic Zero, är vi nu stolta att presentera Lemon Zero. Den är svalkande god att dricka väl kyld precis som den är, dessutom passar den perfekt i många somriga drinkar, säger Björn Mannervik, marknadschef partnervarumärken, Spendrups.

Schweppes Lemon Zero kommer i en 1,5 liters PET-flaska och finns nu att köpa i butik.

Tre klassiska sommardrinkar utan tillsatt socker

Whisky Lemon Sour

4 cl bourbon
6 cl färskpressad citronjuice
Schweppes Lemon Zero
1 äggvita

Gör så här:
Blanda ner bourbon, citronjuice och äggvita i en shaker och skaka. Tillsätt is i shakern och skaka ytterligare tills drinken blir väl kyld. Sila av drinken och häll ner i ett glas. Toppa upp med Schweppes Lemon Zero.

Strawberry Black Pepper Gin & Tonic

4 cl Martin Millers Gin (eller annan gin med citrusinslag)
2-3 jordgubbar
Schweppes Tonic Zero
Is
Svartpepparkorn
Gör så här:
Häll i gin i ett glas och lägg i jordgubbar. Fyll glaset med is och addera några svartpepparkorn. Toppa upp med Schweppes Tonic Zero.

Lemon Daiquiri

4 cl ljus rom
Färsk citronjuice från ½ citron
Schweppes Lemon Zero
Äggvita
Is
Gör så här:
Kyl glaset. Häll i rom, citronjuice och äggvita i en shaker. Tillsätt is och
skaka. Sila av drinken och häll ner i glaset. Toppa upp med Schweppes
Lemon Zero. Garnera slutligen med en citronskiva på glaskanten.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!