Redaktionens annorlunda sommartips

Whisky och öl i all ära, men till sommarens matstunder kanske det passar med lite vin – eller bubblande vatten? Här är några av våra sommartips!

Trapiche Malbec Oak Cask


(nr 16554) 89 kr, 14%
Argentinskt rödvin som faller på läppen till sommarens gemenskap. Det är ett brett vin som passar till mycket, allt ifrån picknicken till grillkvällen i trädgården. Detta grillvin kommer att finnas i min källare när semestern smyger på. Äntligen dags att planera sommarens lediga veckor med vännerna!

Anna de Codorníu Organic Brut


(nr 736901) 109 kr, 11,5%
Den spanska cavaproducenten Codorníu har inlett ett designsamarbete med modehuset House of Dagmar. Inspirationen har man funnit från den moderna kvinnan, konst och natur. Det här är en premiumcava som sedan år 2016 också är ekologisk. Druvorna man har använt är Chardonnay (70 %), Parellada (15 %) och Macabeo/Xarel-lo (15 %). Just den här utgåvan är limiterad och värd att leta efter. En så grön, vacker och somrig flaska får man leta efter. En sprudlande god Cava till sommarkvällarna.

Buffalo Barrel Bourbon Barrel Aged


(nr 77573) 115 kr, 15%
Whiskyentusiast eller inte så är det här ett vin att rekommendera. Ett maffigt rödvin från Kalifornien med tydlig vaniljsmak, röda bär, körsbär, skogsbär och druvtypiska toner av Zinfandel. Det är lagrat i 90 dagar på amerikanska bourbonfat. Japp – då var det bestämt: nu blir det finmiddag med familjen.

SodaStream crystal


(Ca-pris 1300 kr)
Vatten – sta’n är full av vatten, sjöng Robert Broberg och visst är väl staden det. Vi har väl aldrig sett så mycket vattenflaskor säljas ute i butikerna som nu. Det finns en massa bra märken och gott kan det vara men är det inte lite lustigt att vi köper vatten i flaska när vi har så bra kranvatten? Det kanske inte är så dumt trots allt att pimpla sitt eget kranvatten med bubblor ändå? Jag hade ingen egen SodaStream när jag växte upp men börjar förstå fördelarna. Att skeppa vatten över hela världen kan kännas lite onödigt i alla fall. Dessutom extremt bra och smarrigt med lite bubbligt vatten mellan eller till din lilla dram på balkongen i sommar.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.

Verifierad av MonsterInsights