Vägarna förbi Åhus? – Absolut!

Besökscentret Absolut Home invigdes officiellt den 29 juni i Åhus, och är tänkt att bli ett av Skånes mest populära resmål. Förhoppningen är att det ska locka 50 000 besökare per år.

Absoluts destilleri i Åhus

Byggnaden kallas The Åhus Villa och är en omsorgsfullt renoverad sekelskiftesvilla ett stenkast från tappningen i Åhus. På plats kan besökarna ta del av en guidad tur genom Absoluts 139-åriga historia, den hållbara tillverkningen och lära sig mer om företagets lokala förankring. Absolut Experience, som turen kallas, avslutas med en cocktailutbildning.

The Åhus Villa kommer även att husera en förstklassig restaurang, med meriterade Fredrik Wallgren som restaurangchef. I enlighet med Absoluts tradition kommer även maten att tillagas på lokala råvaror och serveras av lokala eldsjälar.

Absolut har redan starka rötter i Skåne och södra Sverige. Hela innehållet i en flaska kommer från trakten. Vetet kommer från omkringliggande gårdar och vattnet hämtas från en lokal källa med egna brunnar.
– Vi är oerhört stolta över vår lokala förankring. Absolut Home i Åhus blir en bekräftelse både på hur mycket vi värdesätter vårt ursprung och hur viktigt det har varit för att bygga Absolut Vodka som varumärke, säger Anna Malmhake, vd på The Absolut Company.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights