Highland Parks senaste: Valknut

Vet ni vad en valknut är för något? Jo, enligt Wikipedia så är det en symbol som består av tre sammankopplade trianglar och den förekommer på bildstenar från Gotland (främst de så kallade Tängelgårdastenarna från 600-talet).

Namnet kommer från fornnordiskans ”valr” som betyder både krigare och knut. Fast den har flera namn: ”den slagnes hjärta”, Valas hjärta, Rungers hjärta och Odens knop.
Enligt Hilda Roderick Ellis Davidson (1914-2006) i hennes Gods and Myths of Northern Europe som kom 1964 anses valknuten ”symbolisera gudens [Odens] kraft, med vilken han kunde binda eller lösa [en mans minne] … så att denne blev hjälplös i strid, och han kunde även lösa rädslans spänningar och påfrestningar genom sina gåvor.”.

Valknut är också namnet på den andra utgåvan i Highland Parks Viking Series. Man har använt sig av ”en mindre mängd” Tartan-korn som odlats på Orkneyöarna. Whiskyn har mognat i amerikanska ex-sherry fat och buteljerats vid 46,8 procent.

Highland Park Valknut

Lansering: 7 september
Pris: 599 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 46,8%
Artikelnummer: 4033801

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!