Hendrick’s nya ginpalats

William Grant & Sons gör ju inte bara whisky – de gör bland annat gin också. Hendrick’s närmare bestämt som lanserades 1999 och destilleras i omgångar av 500 liter i Skottland. Det är den enda gin som använder sig av både en Carter Head-panna och en Copper Pot Still. Deras Master Distiller, Lesley Gracie, utnämndes i år till Gin Distiller of the Year.


Idag invigs The Hendrick’s Gin Palace som precis som destilleriet har fått ny inredningsdesign och utvidgats. En vägginbyggd trädgård leder fram till en imposant byggnad som inspirerats av viktorianska växthus. Och byggnaden flankeras av ytterligare två växthus där det odlas mängder av ovanliga växter från hela världen. Längst in finns Lesleys laboratorium där det finns ett doftbibliotek, en föreläsningssal och en bar.

There is the inner sanctum that is Lesley’s laboratory which features a curious flavour library, a lecture theatre that encourages scholarly learnings and a suitably stylish bar.

Och dessutom finns två nya pannhus – Hendrick’s har nu sex pannor – fyra Bennettpannor, tre av dem exakta kopior av den fjärde som är ett original från 1860. Och så två Carter Head-pannor, och den ena är originalet som konstruerades 1948.

Master Distiller Lesley Gracie har sagt:
– Jag har destillerat Hendrick’s i drygt tjugo år nu och jag mitt team har experimenterat och arbetat under ganska små omständigheter. Nu är jag väldigt glad och upprymd inför utnyttja alla möjligheterna i vårt nya destilleri.

Hendrick’s Gin

Nr: 81679
Pris: 449 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!