The Macallan Edition No.4

The Macallan Edition No.4 är den fjärde delen i Macallans Edition-serie. Nummer fyra sägs ”förkroppsliga hantverket och den banbrytande designen som återfinns i The Macallans nya destilleri och demonstrerar även den whiskyexpertis varumärket innehar sedan 1824”.

Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken, Edition No.3 på de olika aromerna som bygger whiskyns karaktär.
För Edition No.4 har The Macallans Master Distiller valt fat som reflekterar en modern smakprofil utan att förlora den traditionella sherrykaraktären.

Framtagen med en kombination av europeiska och amerikanska ekfat beskrivs Edition No.4 som en ”uppfriskande single malt med toppnoter av rund honung, söt kola och citrus”.
Nick Savage, Macallans Master Distiller, berättar:

Edition No.4 är en hyllning till The Macallans arv inom whiskytillverkning, då vi nu går in i en ny spännande era markerar No.4 sammansmältningen av historia och nya horisonter i form av två strukturella mästerverk: en anmärkningsvärd whisky och ett magnifikt nytt destilleri. Det är en spektakulär single malt whisky med noter av rund honung och kola, intensiv smak av muskotnöt och kryddig träpalett, en kraftfull smakupplevelse – som att stå i brisen på taket på det nya destilleriet i Speyside. En kombination av noggrant utvalda sherryfat frambringar unika uppfriskande kvaliteter och är en oförglömlig whiskyupplevelse.

The Macallan Edition No.4

Nummer: 40317
Pris: 899 kr
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 48.4%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!