Laings jubileumsutgåva med en knorr

Fred Douglas Laing etablerade företaget 1948 – det har med andra ord firat 70-årsjubileum det här året, och drivs idag av andra och tredje generationen Laing (Fred Hamilton och Cara).

Man och kvinna som skålar i whisky
Fred Hamilton Laing och Cara Laing är tredje generationen som producerar Laing whisky.

De har firat jubileet med ett flertal specialutgåvor. Nu har ytterligare en kommit: ”Remarkable Regional Malts – With A Twist”. Det är en vatted malt (som LAing föredrar att kalla det, även om ”blended malt” också används) som innehåller single malts från Skottlands alla whiskyproducerande regioner. Den har lagrats i tio år, buteljerats vid 48 procent alkoholhalt och är givetvis vare sig kylfiltrerad eller färgad.

Endast 5 000 flaskor har producerats och har ett rekommenderat cirkapris på £ 59,99 (lite drygt 700 kr). Alla etiketterna är numrerade men förpackningen är själva knorren, den går att snurra och därmed kan man lägga deras Big Peats skäggiga nuna på Scallywags hundkropp, eller sätta ihop Timorous Beasties mus med Epicureans stormhattskrönta huvud.

Laing whisky flaska med förpackning som går att snurra.

Så här sa Fred Laing vid lanseringen:

Vårt 70-årsjubileum har varit en stor händelse för oss och något vi fortsätter att fira. Den här senaste limiterade upplagan reflekterar vårt fokus och vår filosofi att lansera utsökt skotsk whisky med glimten i ögat, för att inte ta oss själva på för stort allvar. Skotsk whisky ska ju, bortsett från att vara högkvalitativ, dessutom vara kul!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!