Johnnie Walkers Midnight Blend

Johnnie Walker Midnight Blend innehåller 28 år gammal whisky.
3 888 numrerade karaffer har gjorts med Johnnie Walkers Midnight Blend som innehåller whisky som lagrats minst 28 år. Den ingår i serien John Walker & Sons Private Collection som startades 2014. Det senaste tillskottet ligger på 42,8 % ABV. Priset ligger på cirka 6 750 kronor.
En triptyk av Johnnie Walkers Midnight blend. Tre flaskor 28-årig whisky.
Walkers Master Blender Jim Beveridge sa så här:
– Whisky som lagrats i 28 år är sällsynt och väldigt speciell. Vi hade turen att få tillgång till så mogna whiskies från Skottlands alla fyra hörn. Varje malt och grain som ingår i den slutliga blenden tillför ytterligare lager av smaker till den 28-åriga whiskyn.
Beveridge arbetade tillsammans med kollegan Craig Wallace och de testade hundratals innan de slutligen bestämde för ett fåtal whiskies med ”rätt karaktär” för att ingå i Private Collection. De kommer från olika destillerier som Strathmill i Speyside och Caol Ila på Islay.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!