Collective Arts sjunde IPA

Kanadensiska Collective Arts är tillbaka med en uppföljare till IPA No 6. Denna gång är det en IPA bryggd enbart med humle från Nya Zeeland vilket bryggeriet tagit fasta på när man gett den benämningen Southern Hemisphere IPA. IPA No 7 släpptes på Systembolaget den 26 april i en begränsad upplaga på 19 000 burkar.

IPA No 7 från Collective Arts är en fruktig IPA, bryggd med humlesorterna Nelson Sauvin och Citra från Nya Zeeland, vilket ger den en mix av krusbär och tropiska frukter. De tropiska frukttonerna man förväntar sig av en IPA finns definitivt där, liksom den maltiga bitterheten. Med en alkoholhalt på 7,1% har den en bra punch som lyfter fram smakerna tydligt. Bakom illustrationen på burken står konstnären och illustratören Jaen från Bordeaux, Frankrike. Han kombinerar traditionell och digital konstform för att skapa psykedeliska och ”popsurrealistiska” verk. Läs mer om konstnären här.

IPA No 7

Artikelnummer: 12692
Pris: 39,90 kr (+ pant)
Burk: 47,3 cl
Alkoholhalt: 7,1%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!