Citadelle Gin lagom till Ostronets dag


Den franska producenten Maison Ferrand som står bakom Citadelle Gin som producerats i Frankrike sedan 1996. Sedan lanseringen har den vunnit över 60 priser som exempelvis “Årets spritdryck” på 2017 World Spirit Awards samt “Världens bästa gin” och “Gin Grand Master” i London. Dryckens flaska har inte heller undgått uppmärksamhet då den vann första pris på Spirits Design Master 2017.

Citadelle Gin bygger på tre karaktärsdrag: enbär, citrus och kryddighet. Enbär är grundingrediensen, citrusen är den kompletterande ingrediensen som lyfter enbäret och den kryddiga smaken från peppar, muskotnöt och kanel bjuder på en ytterligare dimension.

– Gin är en spritdryck som är och fortsätter vara en av de mest populära i Sverige. Citadelle Gin har fått fantastisk fin uppmärksamhet internationellt och det känns otroligt kul att kunna lansera en sådan högkvalitativ gin i Sverige, säger Karl Wennberg, Spring Wine and Spirits.

Den 7 september är det Ostronets dag och Citadelle Gin kommer lagom till den – och vad passar väl inte bättre ihop än gin och ostron? En oslagbar kombination, helt enkelt.

Citadelle Gin

Nr: 82468
Alkoholhalt: 44 %
Pris: 399 kronor (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!