Hemliga romskatter från Haromex

I september i år fyller det nederländska företaget Haromex 27 år. Det grundades 1992 av John van Soest och arbetade under de första tretton åren med taxfreeprodukter (läs drycker). Numera är det sönerna Harold och Roger som driver det och nu arbetar de oavbrutet med att leta upp okända skatter inom samtliga olika spritsorter.

Något de särskilt vurmar för är rom, och med drygt 800 olika rommärken i sortimentet är de Europas största romimportör. Precis som med alla olika spritsorterna är det endast de riktiga pärlorna de är ute efter – hemliga skatter, som en av deras serier heter. Tack vare vår importör Clydesdale har två sådana kommit hit: Secret Treasures Central America (nr 75933, 595 kronor) och Secret Treasure South America (nr 85419, 754 kr).

Den förstnämnda är fatlagrad i tio år på ett destilleri som förblir hemligt. Hemligt är också destilleriet när det gäller Secret Treasure Central America, men där får vi veta att rommen gjorts i Guatemala och att den har smaker av melass, exotiska frukter, ek, tobak, läder och söt vanilj.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!