Försmak av Ardnahoe


Hunter Laing & Co Ltd har ju nyligen fått fart på sitt nya destilleri på Islay – Ardnahoe. Så här skriver Hasse Nilsson om det i vårt senaste tidningsnummer: ”Destilleriet ligger bedövande vackert mellan Bunnahabhain och Caol Ila med en vidunderlig utsikt över Islaysundet. Ardnahoe producerar i huvudsak klassisk Islaywhisky”. Det ryktas också att deras restaurang håller en riktigt bra klass.
Som en liten teaser för kommande saker från Ardnahoe har Laing lanserat Scarabus, en Islay Single Malt från icke namngivet destillleri, som fått spendera sista mognadstiden i nya amerikanska fat. Laings egna smaknoteringar talar om torvrök, havssalt, lädertoner, rabarberkräm och vanilj.

Namnet lär betyda ”klippig plats” på ”Nordic”, som de skriver, men menar möjligen ”Norse”. Det är också namnet på en plats i trakterna av Bridgend och Ballygrant där det under ett år, 1817-18, låg ett destilleri.
Scarabus lanseras den 23 september i Systembolagets beställningssortiment.

Scarabus

Nr: 85822
Alkohol: 46.0 %
Pris: 548 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!