Mackmyras värmande vintersol


Mackmyra har tillsammans med portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado tagit fram årets säsongsutgåva, en whisky som till 50 procent slutlagrats under 16 månader på svenska ekfat som tidigare lagrat portvin.

Resultatet heter Vintersol och är en whisky med lätt kryddighet och toner av solvarma frukter, tropiska bär, smörig päronkola och rostad ek.

– Vi älskar att samarbeta med andra unika dryckesföretag som står för det hantverksmässiga och innovation. Samarbetet med Quinta de Vallado är inget undantag. Efter fjolårets försäljningssuccé av whiskyfat på 30 liter, som vi mättat med portvin från Vallado, släpper vi nu Vintersol. Slutlagringen ger whiskyn en tydlig ekig och bärig smak. En whisky som passar perfekt nu när hösten och vinter faller på, säger Eric Bräck, ansvarig för Mackmyras fatkoncept.

Mackmyra Vintersol

Artikelnummer: 4063501
Alkohol: 46,1 %
Pris: 599 kronor (70 cl)
Lanseringsdatum: 4 oktober 2019

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights