Nyrekrytering på High Coast Whisky


Allt om whisky har följt varje steg High Coast Whisky har tagit sedan starten. En resa som varit spännande och fascinerande. Nu är det dags att starta ett nytt kapitel och ny VD sökes.

Mycket har hänt och mycket är på gång. Nu satsar man på en internationell linje och det ska bli kul att få följa deras utveckling de närmsta åren. Till exempel söker företaget nu en ny verkställande direktör (VD) på företaget. Ett par stora skor ska fyllas efter Thomas Larsson, en man vi har mött på mässor och fatägarträffar. Vi tog kontakt med Anders Källström, High Coasts Whiskys styrelseordförande, för att ställa några frågor om nyrekryteringen.

Hur många är anställda idag på High Coast Whisky och hur mycket omsatte företaget 2018?
– Vi är idag 20 anställda på High Coast Whisky. År 2018 omsatte bolaget 55 MSEK.

High Coasts Whiskys styrelseordförande, Anders Källström

High Coast Whisky är i en expansiv fas just nu, vad är det för slags egenskaper er nya VD ska ha enligt er?
– Vi fokuserar på tillväxt och lönsamhet. VD-uppdraget innebär ansvar för kommande utvecklingssteg där positionen som ett ledande svenskt bolag ska konkurrera på nationell och internationell marknad.
Är det viktigt att den här personen har jobbat just i dryckesbranschen eller spelar det mindre roll?
– Vi söker en god, kompetent och erfaren ledare. Självklart är bakgrund i branschen en merit, men många andra faktorer skall också stämma.
Hur kommer rollen den nya VD:n tar sig an att se ut?
– Bolaget är i ett utvecklingsskede. Tillsammans med alla andra medarbetare skall VD forma laget och fortsätta forma en långsiktig plattform på en konkurrensutsatt marknad.
Hur gör man om man känner att det här skulle passa just mig?
– Under mitt ansvar som ordförande finns en rekryteringskommitté inom styrelsen som ansvarar för processen, du är välkommen att skicka en ansökan med CV och ett personligt brev till mig, Anders Källström, anders.kallstrom@highcoastwhisky.se

Är ni intresserade att söka får ni sätta fart, för sista ansökningsdagen är den 4 oktober 2019.
Vi på Allt om Whisky önskar High Coast Whisky all lycka i jakten på rätt person för posten.

Foto: High Coast Whisky

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.