Årets 10 bästa påsköl 2020

Stabila trotjänare och kul uppstickare. Allt om Whisky har testat igenom årets utbud av påsköl – här är våra tio favoriter.

Jenny Nyströms Ekologiska Påsköl


Nr: 11030
Pris: 19,80 kr (TSS)
Det här gillar jag! Både bra ryggrad och superfin fräschör. Finns både en kryddighet, maltighet, blommighet och gott om torkad frukt och citrusfräschör. God allroundöl.
Betyg: 9

Wisby Påsköl


Nr: 1390
Pris: 20,90 kr (TSS)
Riktigt härlig. Rund, vaniljtonad och med bra beska. Alkoholen sjunger till lite i smaken, men samtidigt finns här tillräckligt med rondör för att ta allt i mål.
Betyg: 9

Oppigårds Easter Ale


Nr: 1374
Pris: 28,90 kr (TSS)
Ganska blygsam i doften, men desto mer framfusig i smaken. Fin frukt, fin beska, fin fräschör. Som alltid en magiskt bra allroundbärs som gör sig snyggt till påskbordets allehanda smaker.
Betyg: 9

Göteborgs Easter Ale


Nr: 11660
Pris: 23,90 kr (TSLS)
Både härligt läskande och matvänlig på samma gång, med gott om barrtoner, grapefrukt och passionsfrukt. Snyggt hantverk och riktigt god bärs.
Betyg: 9

Södra Påsklager


Nr: 33506
Pris: 21,90 kr (TSLS)
Rejält maltig och ganska stöddig i både doft och smak. Men samtidigt med allting klart i balans och med skönt dryckesnjut från första till sista stund.
Betyg: 8,5

Klackabacken Påsköl


Nr: 34392
Pris: 26,90 kr (TSLS)
Lite småblyg framtoning i doften, men stor och kraftfull i smaken, med sötkryddig alkohol, rikligt med ljus choklad, knäckebröd och honung. Grymt gott till revbensspjällen.
Betyg: 8,5

Hoppy Easter


Nr: 11167
Pris: 19,80 kr (TSS)
Torkad aprikos, apelsinskal, pomerans och knäckebröd. Också en lätt ton av knäck och nougat i smaken, plus såväl citruszest som malt. God och rätt pigg brown ale i snygg stil.
Betyg: 8,5

Pumpviken Påsköl


Nr: 1341
Pris: 30,30 kr (TSS)
Maffig och stursk med pumpernickel, kaffesump, choklad och brasa i doften. Rejält med kraft i munnen. Stor fyllig och bred. Gott som smuttaröl framför öppna spisen.
Betyg: 8,5

Jämtlands Påsköl


Nr: 1385
Pris: 22,90 kr (TSS)
Härligt bränd och lite knäckig i stilen, med välintegrerade 6 procents alkohol och doft och smak av råglimpa, torkade örter och torkade citrusskal.
Betyg: 8

Mohawk Unfiltered Easter Lager


Nr: 33500
Pris: 30,90 kr (TSLS)
Fin törstsläckare när man tröttnat på den feta påskmaten. Fräsch, läskande och pigg med toner av passionsfrukt och ingefära. Bra balans och härlig längd i eftersmaken.
Betyg: 8

Etiketter

Andreas Grube är en mångsysslare med många strängar på sin lyra: journalist, sommelier och dessutom musiker och kompositör som skriver musik åt såväl film och tv som diverse popartister. Här på Allt om Whisky deltar han både som provare och med initierade reportage om personerna och platserna bakom spriten.