Den sjätte Sweden Rock-whiskyn


För många infaller årets höjdpunkt under fyra intensiva dagar i början av juni. Det är då hårdrockare från hela världen sammanstrålar för att uppleva några av världens bästa band, äta god festivalmat och umgås med både gamla och nya vänner. På Sweden Rock Festival finns en vänskaplig atmosfär som sedan länge varit festivalens signum. Det är den stämningen
som också inspirerat arbetet med årets begränsade upplaga av single malt whiskyn ”Oloroso Sherry”.  

2020 års whisky är Sweden Rocks äldsta. Smaken beskrivs som fruktig och intensiv, med rostad vanilj, anis och en hint av lakrits med en komplex eftersmak av torkad frukt och mjuka fattoner.

Det är sjätte året i följd som Sweden Rock Festival i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra presenterar en whisky. 
Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice-vd på Sweden Rock Festival: 

Sofia Lindqvist Lacinai

– Denna vår sjätte årswhisky är enligt mig både den snyggaste och godaste hittills, och jag ser fram emot att snart få höra vad våra fans tycker om den. 
Whiskyn levereras i en förpackning som är lika säregen som dess innehåll och för alla som arbetar med att bygga scenerna har den en välbekant utformning. Förpackningen ser ut som de lådor som vanligtvis används för att frakta instrument, ljud- och ljusutrustning till och från festivalområdet. På det viset blir förpackningen en smygtitt på det som händer backstage, i en värld som är lika viktig som den publika men som festivalbesökarna sällan får en inblick i. 

Sari H Wilholm, marknadschef på Brands For Fans: 
– Extra kul att vi med årets whisky hyllar personalen som kanske inte syns mest men är ovärderlig före, under och efter festivalen.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry är en single malt whisky från Mackmyra Gravity Distillery gjord på en blandning av fat mellan sju och åtta år gamla, varav 35 procent är nymättade Olorosofat och 65 procent är 1st-fill-bourbonfat med två års slutfinish på Olorosofaten.

Whiskyn är guldgul med lätta röda reflexer och innehåller rostade ekiga vaniljtoner med russin, päronkola och citrus. Här ryms även anis, lakrits och ingefära medan vaniljkola, russin och mjuka ektoner färgar både smak och eftersmak. Som namnet antyder har whiskyn lagrats på gamla sherryfat av typen Oloroso, vilket tillför smak av torkad frukt och nötighet.
Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry lanserades den 23 mars i Systembolagets beställningssortiment. 

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry

Nr: 82574
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40,0 %
Dryck: Single Malt Whisky
Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB
Pris: 699 kr (70 cl)
Antal: 3 000

Foto: Rikard Nilsson & Sebastian Åkerman

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!