Innis & Gunn Islay Cask och 5:e elementet


Den 13 mars släpper skotska Innis & Gunn en mycket speciell utgåva med inspiration från den skotska whiskyvärlden, närmare bestämt ön Islay. Innis & Gunn Islay Cask är lagrad på speciellt utvalda whiskyfat som tidigare lagrat rökig whisky.

Öl har vanligtvis fyra ingredienser – malt, humle, jäst och vatten, men för Innis & Gunn är ekfatet den femte ingrediensen. När fatet används på rätt sätt och matchas med rätt ölstil tillför fatlagringen en ny dimension i arom och smak. Innis & Gunn kallar detta för – det femte elementet.

Innis & Gunn Islay Cask är den första utgåvan i Atlas-serien – en serie öl i begränsad upplaga inspirerade av ekfatslagrade destillat från hela världen. Med serien tar bryggaren Dougal Sharp med oss på en resa där första stoppet blir ön Islay.

Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn, säger:
Islay Whisky Cask har verkligen tagit till sig miljön från ön som har inspirerat den. Det mustiga torvlandskapet, den salta havsluften, århundradena av hantverk, allt detta ger whiskyn sina distinkta, komplexa smaker. Det är dessa smaker som vi försökte fånga. Skotsk whisky i världsklass möter vår värld av skotsk öl, för att skapa en limiterad upplaga öl som är djärv, utmanande och väldigt speciell. Islay Whisky Cask är det perfekta ölet för att värma själen och njuta av under de återstående vintermånaderna.

Dougal Gunn Sharp

Innis & Gunn Islay Cask

Nr: 1170503
Pris: 29:90 kr (33 cl)
Alkoholhalt: 7,4 %.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!