Varför inte en Hard Seltzer i sommar?

Skinny bitches är ett av många namn på den dryck som mest kallas Hard Seltzer, en alkoholhaltig dryck (vanligtvis på 5 procent) vars ingredienser är kolsyrat vatten, sprit och så en smaksättare, vanligen någon typ av frukt. Andra namn på samma dryck är Spiked Seltzer och Hard Soda.

Egentligen ingen ny dryck alltså men ändå ny på sätt och vis, ingen vet riktigt hur den kom till men en av orsakerna till dess enormt stora framgångar i USA lär vara dels att sockerhalten är låg och att den sågs i händerna på kändisar på innebarer i New York. I USA har försäljningen ökat med hundra procent sedan 2017.

Här hemma har vi för närvarande sex stycken Hard Seltzers på Systembolaget, den senaste, Truly Wild Berries, kom i maj och var den andra den andra från Boston Beer Company. Tre stycken med huvudnamnet Forest kommer från Soda Factory i Stockholm och bakom Amber Day står Carlsberg Sverige AB.

Sedan finns en ”hantverksvariant” också: Omnipollo Neophresco Fermented Hard Seltzer. Den är bryggd med vinjäst och smaksatt med ren fruktjuice av ananas och passionsfrukt. Den finns tyvärr inte på Systembolaget men väl hos importören Brill & Co, där den kan köpas i hela kolli.

Amber Bay Fresh Lime Hard Seltzer (nr 87508, 33cl, burk, 22,30 exkl. pant)
Forest Hard Seltzer White Peach (nr 85848, 33 cl, burk, 23,70 exkl. pant)
Forest Hard Seltzer Raspberry (nr 84107, 33 cl, burk, 23,70 exkl. pant)
Forest hard Seltzer Lime & Mint (nr 80198, 33 cl, burk, 23,70 exkl. pant)
Truly Wild Berries Hard Seltzer (nr 82729, 35,5 cl, burk, 24,90 kr exkl. pant)
Truly Red Grapefruit (nr 11749, 35,5 ml, burk, 24,90 exkl. pant)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!