Veckans Rom: El Dorado 15


Veckans Rom: El Dorado 15
Mjuk rom med vaniljtoner
Demerara Distillers som producerar denna rom är ligger i Guyana. Landet tillhör officiellt Karibien men ligger på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika. Samtidigt som det är en mycket modern producent och den första i Karibien (1995) som certifierades med kvalitetssystemet ISO 9002, så har de också bevarat metoder och tillverkningsutrustning som gör deras rom unik.
I produktionen har man bland annat kvar en kolonnpanna i trä från 1832 som sägs vara exakt samma modell som Aeneas Coffey tog patent på 1831.
Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85 000 fat. El Dorado som är kanske det mest kända varumärket som lanserades 1992.
El Dorado Rum 15 Year Old är en mjuk rom med en smak som går åt söt torkad frukt, muscovadosocker, kakao, vanilj, och kanderade apelsinskal. En viss nötighet och peppriga inslag från faten finns i bakgrunden.

El Dorado 15

Nr: 54901
Pris: 539 kr
Alkoholhalt: 43%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!