Veckans bourbon: Larceny wheated bourbon


Dags för lite amerikanska inslag för whiskyhyllan.
Snart är det 4 juli och USA firar sin självständighetsdag. Varför inte fira med en bourbon? Larceny Weated Bourbon innehåller förutom stor del majs även en stor del vete. Det resulterar i en rund och mjuk bourbon.
Larceny Wheated Bourbon kom in på systembolagets ordinarie sortiment den 1 juni. En skön bourbon för allroundanvändning i barskåpet där hemma. Härlig att dricka över en stor isbit eller i en drink. Larceny innehåller 75% majs, 20% vete och 5% korn. Enligt den amerikanska bourbonlagen måste en Bourbon innehålla minst 51% majs för att få kallas just Bourbon.Dags för lite amerikanska inslag för whiskyhyllan. Larceny Wheated Bourbon kom in på systembolagets ordinarie sortiment den 1 juni. En skön bourbon för allroundanvändning i barskåpet därhemma. Härlig att dricka över en stor isbit eller i en drink. Larceny innehåller 75% majs, 20% vete och 5% korn. Enligt den amerikanska bourbonlagen måste en Bourbon innehålla minst 51% majs för att få kallas just Bourbon.

Själva beskriver man den så här:
Doft: Nybakat bröd, toffee med toner av karamell.
Smak: En fyllig bourbon med karamell- och honungstoner.
Avslutning: Lång eftersmak med en balanserad sötma.

Larceny Wheated Bourbon

Nr: 337
Pris: 399kr
Alkoholhalt: 46%

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.