Intervju: The Bishops Arms i coronatider


Nästan i varje hörn av Sverige finns en pub med namnet The Bishops Arms. Den första puben i kedjan öppnade upp dörrarna 1993 i Västerås. I vanliga fall är det full fart på Bishops barer. Deras hemtrevliga miljö, enkla men alltid välgjorda pubmeny, goda whiskysortiment, stora bibliotek av öl (både på fat och flaska) gör att många trivs och återkommer.
Idag är det lite annorlunda, precis som för många pubar som sliter i dessa tider av corona, regler och stök.
Oskar Svanström, central Operations Manager på Bishop Scandinavia AB, beskriver situationen så här när vi på Allt om Whisky & Öl ställer ett par frågor till honom.

Oskar Svanström

Ni har 40 krogar spridda runt om i Sverige. Hur ser livet ut på pubarna idag?
– Det är inte som vanligt någonstans, men det är lite olika, vissa har en hel del folk, speciellt nu med solen, medan andra är det väldigt lugnt vid. Men vi tycker att det funkar bra, vi anpassar oss till riktlinjerna och är redo att ta emot gästerna som vanligt.

Hur har ni tillsammans med era krogar ställt om till de nya rekommendationerna kring hur vi kan socialisera när vi går ut?
– Det har varit lite olika bud från kommunerna, vissa tillåter att man sitter i baren medan andra inte gör det. Men generellt sett har det varit en fråga om glesning av bord och markeringar på golvet och vid baren så att folk påminns om att hålla avstånd. Det har gått bra hittills, och folk har varit hyggligt förstående om de blir tillsagda. Det har ju inte heller varit så mycket folk på krogen, så det är först nu vi ser att risken ökar, men vi är redo.

Vad är viktigt för er på Bishop Arms just nu i dessa tider?
– Att folk kommer ut och umgås, och att man förstår att puben är en ypperlig plats att göra det utanför hemmet. Sedan är det ju självklart att vi tackar våra gäster för att de hjälper oss att hålla avstånd till varandra inne på puben.

Vad är risken med att folk inte kommer ut och stödjer sina lokala krogar tror du?
– Störst är risken att det blir svårare att gå ut, idag finns det alltid något öppet, men om inte folk går ut kommer fler ställen att fokusera på att öppna, de dagar, men har lite mer folk och tvingas stänga dåliga dagar. Slutligen kommer mångfalden att minska då krögare tvingas stänga ner eller inte orkar driva längre. Vi har fått bra stödpaket, men även de har ett tak.

Vad vill du säga till svenska folket idag?
– The Bishops Arms är redo att ta emot alla som vill ut och umgås eller vara själva. Det är en plats för alla i goda och i sämre tider. Vi har justerat vår service och antalet sittplatser för att alla skall hålla avstånd.

Hur kan man stödja Bishops pubar?
– Självklart genom att besöka oss och vara med på aktiviteterna som vi trots läget håller igång med, Vi har amerikansk vecka på gång i juli, vi har quiz på många ställen fortfarande, vi har ett levande fatölssortiment med ständigt nya öl på alla våra pubar och annat roligt.

Ni har ju en Bishop medlemsklubb hur kan man bli medlem där och varför ska man bli det?
– Det är en klubb som skall vara en samlingsplats för människor som uppskattar dryck och mat. Dels får man information om vad som händer på kedjan och sin lokala pub, men man får också andra mervärden som förbokning av provningar, en del rabatter hos våra partners och rabatterbjudanden ett antal ggr per år. Planen med vår nylanserade hemsida är också att lyfta Bishops in i digitala världen och samla och förmedla kunskap.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!