Motörheads medaljerade rom

För att visa dryckesindustrin att varumärket Motörhead är så mycket starkare än ett framgångsrikt bands namn valde Brands For Fans att tävla med drycken genom en blindprovning där kvaliteten står i centrum.

Utöver den guldmedalj som rommen tilldelades 2019, för “The Fifty Best” i kategorin lagrad rom, har Motörhead Premium Dark Rum under 2020 tilldelats medaljerna:
2020 – The Rum Masters, The Spirits Business, UK, guldmedalj;?
2020 – The International Review of Spirits, Beverage Testing Institute, USA, Platinum Award;?
2020 – San Francisco Spirits Competition, USA, bronsmedalj.

Det senaste och ett av de mest anmärkningsvärda priserna är platinautmärkelsen från The International Review of Spirits och deras Beverage Testing Institute där Motörhead Premium Dark Rum är den rom som fick högst poäng av alla vid årets tävling. Det var den enda produkt som fick 96 poäng, och kom på femte plats av samtliga 244 rom som testats under de tre senaste åren.

Bandets engagemang i dryckesvarumärket har varit signifikant, då det var deras dröm som förverkligades. I en kommentar om de senaste utmärkelserna säger trummisen Mikkey Dee: ”Vi arbetar väldigt hårt med alla våra drycker, och är redo att ta oss an vem som helst – det har alltid varit Motörhead-sättet.”

Motörhead Premium Dark Rum har skapats med fokus på hög kvalitet och smak; det bästa urvalet av Carribean Reserve Rum har lagrats upp till åtta år på ex-bourbonfat. Resultatet är en len, mörkbrun rom – fyllig med noter av choklad, arrak, vanilj och ett kryddigt avslut.

Yvonne Wener, Business Manager på Brands For Fans förklarar:
– Även om vi saknar bandet mer än något annat, är vi exalterade över att kunna bidra till deras arv med Motörhead-rommen, som vi hoppas Motörheadfans och romvänner kommer njuta av lika mycket som musiken, säger Yvonne Wener.
Motörhead Premium Dark Rum släpptes ursprungligen i december 2018, och har sålt över 120 000 flaskor världen över, och finns tillgänglig på fler än femton marknader.

Rum punch

Rum Punch

50 ml Motörhead Premium Dark Rum
20 ml lime
20 ml sockerlag
50 ml passionfruktjuice
3 skvättar Angostura Bitters
Skaka allt ordentligt. Servera i ett highballglas. Använd de frukter du har hemma som garnering. Toppa med lite riven muskot.

Rum Manhattan

Rum Manhattan

40 ml Motörhead Premium Dark Rum
20 ml röd vermouth
1 cl Fernet Branca
2 droppar Peychauds bitters
Rör om allt och servera i ett martiniglas. Pynta med apelsinzest och toppa med ett körsbär en bit mörk choklad.

Motörhead Premium Dark Rum

Nr: 11450
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Dominikanska republiken
Pris: 379 Kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!