Dags för Teeling Brabazon 3

Familjen Teeling har skapat whiskey sedan 1782. 2015 återvände man till sina rötter i Liberty-området och Newmarket i hjärtat av Dublin.

Men det finns en annan familj som också är synonym med området kring Newmarket. Mellan 1500-talet och 1800-talet dominerade familjen Brabazon över detta område i Dublin och det var William Brabazon, the third Earl of Meath, som fick rätten att etablera den stora handelsplatsen Newmarket. Området blev snabbt en traditionell och industriell förort fullt av bryggerier, destillerier och handel av olika jordbruksprodukter. Den kommersiella karaktären lockade generationer av hantverkare till området, inklusive Walter Teeling, som 1782 byggde det första Teelingdestilleriet i Newmarket.

Teeling har tidigare hyllat denna familj med två utgåvor – nu kommer en tredje. Med Brabazon 3 har Teeling arbetat med en unik och högkvalitativ, familjeägd spansk vingård i det berömda Jerez-området i Spanien med anor från 1729. I över 300 år har de specialiserat sig på druvan Pedro Ximénez och Teeling lyckades hämta hem några riktigt gamla fat från som har använts sedan 1918 i bodegan. Dessa sällsynta PX-fat fylldes med Teeling Single Malt whiskey som destillerades 2005.

Brabazon 3 14 Years Single Malt Malt Whiskey
Nr: 11342
Alkoholhalt: 49,5 %
Pris: 999 kr (70 cl)
Antal flaskor: 1 000

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!