Årets bästa påsköl 2021

Dags att ladda upp ölkylen inför påsk – Andreas Grube tipsar om tio favoriter i årets utbud.

Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 28,90 kr

Betyg: 9,5
Jag är mäkta imponerad över Oppigårds jämna och höga kvalitet, vilket de än en gång bevisar här. Stramt hållna tyglar och en kombination av läskande friskhet och tryck i smakerna som är grymt härlig. Lysande allroundbärs som går att ha genom hela påskfesten.

Pumpviken Påsköl, nr 1341, 30,50 kr

Betyg: 9
En riktigt fyllig och rik öl som ofta brukar vara en av favoriterna i de här sammanhangen. Doft och smak bjuder på kaffe, sirapslimpa, choklad och torkad aprikos, toppat av en lätt söt överton. Sitter lika snyggt till det småvarma som till påsklammet.

Nils Oscar Bière de Påsk, nr 11762, 22,90 kr

Betyg: 9
Kul öl som bjuder på en kul mix av knäck och torkad tropisk frukt i doften, och där smaker av marshmallows, vanilj och ljus choklad växer fram i smaken. Samtidigt finns här ett bra bett i beskan och helheten känns mycket välbalanserad. Funkar både till revbensspjäll och påskgodis.

Wisby Påsköl, nr 1390, 20,90 kr

Betyg: 9
Vet inte om mina smaklökar förändrats eller om det pigga Gotlandsbryggeriet vässat receptet, men gillar den ännu lite mer än tidigare år. Bra beska och schysst smakdjup, men samtidigt härlig citrusfrächör och knäckebröd. Gott till matjes och det småvarma.

Jämtlands Påsköl, nr 1385, 22,90 kr

Betyg: 8,5
Här är det en rejäl maltighet som sitter vid ratten, och med en lätt sötma i passagerarsätet. Doft och smak bjuder på smörkola, apelsinskal, knäck och lite lakrits i snygg kombination.

Finn Easter Weisse, nr 11556, 23,10 kr

Betyg: 8
Jag är generellt sätt inget stort fan av veteöl, men den här gillar jag verkligen – kanske för att de där skumbanantonerna som ibland tar över här är stramt återhållna till förmån för en härlig brödighet, knäckig sötma och gott om apelsinkänsla.

Nääs Mörk Lager Påsköl, nr 11508, 19,80 kr

Betyg: 8
Kul mellanmörk lager där tydlig kryddighet samsas med chokladtoner, kaffe, pumpernickel och aningen ljus sirap. Mjuk och charmig i stilen, och en öl som sitter snyggt till både köttbullar, grönkål och lite kryddigare sillar.

Ocean Mild Påsk, nr 11562, 29,30 kr

Betyg: 8
Ocean släpper även Ocean Påsköl Eko i år, men jag tycker den här sticker ut lite extra i sin fräscha och lätta alestil där ljus choklad, torkad frukt och sirapslimpa samsas med läskande fräschör och tydlig maltighet. Också en mycket bra allroundöl.

Mariestads Påsköl, nr 1315, nr 20,80 kr

Betyg: 7
Bjuder på en härlig blommighet i doften, toppat med knäck, aprikos, apelsinskal och lite ljus choklad. Ganska kort i eftersmaken, men ändå en schysst allroundöl som sitter bra till det mesta på påskbordet.

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl, nr 11998, 15,90 kr

Betyg: 6,5
Japp, jag tycker att vi avrundar listan med en alkoholfri som håller fanan högt, och som lyckas få ihop läskande fräschör och viss kryddig smakrikedom på en och samma gång. Klart bra i den alkoholfria klassen.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!