Loch Lomonds nya dyrgrip kommer till Sverige

Den 30 september lanseras Loch Lomond 45 YO på Systembolaget. Klockan 10:00 gäller det att vara beredd, för då öppnas försäljningen för denna webblansering för endast 34 249 kr. Det är en ytterst begränsad utgåva med numrerade flaskor; endast tre av totalt 200 flaskor kommer till Sverige.

Minns du vad du gjorde 1973? Det var nämligen då denna whisky började sin resa och dess första droppar uppenbarade sig. Därefter har den fått mogna och lagras i amerikanska ekfat för att sedan slutlagras i first fill oloroso sherryfat. Loch Lomond 45 YO kylfiltreras inte, och levereras i en exklusiv låda.

Tack vare bland annat Loch Lomonds olikformade destillationspannor är möjligheterna näst intill oändliga. En hel rad olika destillat går att producera innanför deras väggar. Single grain, single malt eller blended. Visste du att till exempel varumärkena Inchmoan och Inchmurrin också destilleras där? Vad som kommer härnäst från destilleriet får vi se. Det vi vet är att Lomond 45 YO är den första i deras kollektion »Remarkable Stills series«.

SMAKNOTER
Allt om Whisky har inte testat vätskan. Men Michael Henry, master blender från Loch Lomond Group har beskrivit den så här:

Doft: Väldigt blommig, apelsinblom och kaprifol tillsammans med mogen persika och smält brunt socker.

Smak: Inledningsvis infinner sig en honungslik sötma tillsammans med smak från fruktträdgården. Den är full av röda äpplen och päron innan en intensiv smak av tropisk frukt som melon och kiwi blandas med limefrukt.

Eftersmaken är lång och full av omogen frukt, krusbär med vågor av kryddig kanel.

Loch Lomond 45 YO

Nr: 40983
Alkoholhalt: 42,4 %

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!