Gör professionell cocktail-is hemma


Is ses sällan som huvudingrediensen i en drink, men gör ofta stor skillnad för smakupplevelsen, då den späder ut alkohol eller mixer i takt med att den smälter. Detta gör ofta drinkarna än godare och behagligare för smaklökarna. En utbildad bartender har just detta i åtanke när den blandar drinkar och väljer ofta olika former av is beroende på takt man önskar att den ska smälta.

För dig som inte är en utbildad bartender kan större isbitar rädda drinken. En blaskig drink med vatten från smält is kan ta bort wow-faktorn från vilken i övrigt proffsig drink som helst. Storleken på isen påverkar såklart hur fort den smälter och ju längre den exponeras för luft, desto fortare går det.

LG:s senaste innovation, Craft Ice, producerar runda klara isbollar till en storlek av 5 cm. Med hjälp av värme underifrån blir isbollarna näst intill helt genomskinliga, då luftbubblorna pressas ut innan vattnet fryser. Ju klarare isen är desto högre densitet, vilket innebär att isen smälter långsammare och håller din dryck kyld samtidigt som rätt smak och balans bibehålls. Oavsett vad du har för favoritdrink eller vad du häller upp under nästa middagsbjudning kommer den här funktionen att få dig att se ut som ett riktigt proffs!

LG Craft Ice kan tillverka tre eller sex isbollar per dygn – produktionshastigheten är anpassad för att minimera luftbubblorna i isen vilket innebär att isbollarna har en klarhet på upp till 90 procent, vid produktion av tre bollar. Från dispensern går det även att få vanliga isbitar, krossad is och kylt vatten.

Läs mer här: LG Craft Ice kyl & frys

Detta inlägg är ett betalt samarbete med LG Nordic

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!