Bob Dylans ryewhiskey lanseras i Sverige

Musikern, poeten och Nobelpristagaren Bob Dylan, lanserar nu 200 flaskor av sin Heaven’s Door Straight Rye Whiskey i Sverige.

Heaven’s Door, som givetvis fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion om tre amerikanska whiskeys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry.

Whiskeyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte nämligen bara på sig smakupplevelser, han rotar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstad Black Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar.

– Med Heaven’s Door ville vi skapa en amerikansk whiskeykollektion som, i sig själv, berättar en story. Jag har rest i årtionden och jag har kunnat prova det bästa destillat som whiskeyvärlden kan erbjuda, förklarar Bob Dylan.

2018 släppte Heaven’s Door tre sorters whiskey: Straight Rye Whiskey, Double Barrel Whiskey och en Tennessee Straight Bourbon. Det är 200 flaskor av Heaven’s Door Straight Rye Whiskey importören Hermansson & Co nu kommit över och lanserar på den svenska marknaden.

Doft & Smak:
Heaven’s Door Straight Rye Whiskey har en fyllig munkänsla, en mjuk och men ändå distinkt smak av råg och tydliga toner av apelsinskal, koriander och kryddor.

Lagringsmetod: Heaven’s Door Straight Rye Whiskey har lagrats i 7 år på nya amerikanska ekfat och sex månader på rostade ekfat från bergsområdet Vogeserna i nordöstra Frankrike. De franska faten har en avlång cigarrliknande form som gör att en större del av innehållet kommer i kontakt med ek jämfört med traditionella fat. Eftersom faten är lättrostade får whiskeyn en mild och finstämd karaktär.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey

Lansering: måndagen den 29/11
Nr: 53435
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 43%
Pris: 729 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!