Allt om Whisky nr. 6, 2021

Nyheter och god dryck i all ära men när jag får något att hänga upp dem på, en story, en person eller händelse blir allt så verkligt och mitt intresse är för alltid fångat

Nu går vi in i en tid av gemenskap, och efter förra årets »eremitjul« ser jag verkligen fram lite extra mot kommande familjemiddagar, julavslutningar, fikastunder och jobbmiddagar.

Jag älskar både det stora och det lilla. Vår vision här på Allt om Whisky & Öl är att servera en dynamisk blandning av artiklar, nyheter och reportage.

De ska visa vad de stora aktörerna har för sig, men också vad de små nya destillerierna och bryggerierna ägnar sig åt och ser fram mot. Personerna är det som gör branschen så intressant tycker jag. Det är de som gör allt så levande och lockande.

Nyheter och god dryck i all ära men när jag får något att hänga upp dem på, en story, en person eller händelse blir allt så verkligt och mitt intresse är för alltid fångat.

I det här fullmatade numret av tidningen finns både stories, personer och händelser, som till exempel det amerikanska Yellow Rose, en relativt ny producent som sakta men säkert funnit fans runt om i världen. Det skotska destilleriet Mannochmore, som funnits länge, är fortfarande ett för många okänt namn. Vår skribent Hasse Nilsson har tittat närmare på det och efter det här kommer kanske namnet vara mer bekant för dig med. Peter Fredberg har pratat med det franska bryggeriet Alaryk. De har under året lanserat en veteöl i Sverige, så vi ville veta mer.

Och vem vill inte veta mer om kocken Anders Tegnérs mat och dryck till de stora festernas högtid? Till jul brukar ju de flesta ha sina fasta menyer färdiga. Men hur är det med nyår? Finns det inte utrymme för ett experiment eller två?

Det finns drycker för alla tillfällen, och en dryck för varje smak. Presenter och klappar som kluckar brukar vara välkommet i festliga tider som dessa. Blommor och choklad i all ära men något drickbart som man kan njuta av länge är också väldigt trevligt.

I det här numret har några av våra kollegor samlat sina smarriga tips så dina val kanske kan bli lite lättare. Årets sista nummer av Allt om Whisky och Öl serverar en dynamisk meny av artiklar, nyheter och reportage, och vi hoppas att du låter dig väl smaka!


Var hittar jag Allt om Whisky?
Kolla hos interpress för att se var du kan köpa tidningen.
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!