Oskar Blues fyller tjugo

Fast inte riktigt. Men nästan. För i år är det tjugo år sedan det Coloradobaserade bryggeriet Oskar Blues Brewery blev först med att tappa hantverksöl på burk. Det var deras humlestinna Dale’s Pale Ale som blev först med att säljas i en bärbar, okrossbar burk som är återvinningsbar hur många gånger som helst. Just Dale’s Pale Ale har funnits på Systembolaget i närmare tio år, men lagom till jubiléet får den sällskap av tre nykomlingar från samma bryggeri:

Double Dale’s 9 %

Även denna IPA är rejält humlad och bryggd till rejäl styrka, som de själva säger på bryggeriet, "…den här ölen är bryggd för att skaka om rejält". Och de menar inte burken, utan bryggerinäringen. Lanseras på Systembolaget 4 mars.
Nr: 1147914
Pris: 32,90 kr + pant.

Guava Rodeo 6 %

Detta är en sour ale som presenterar sig med karakteristisk syra, men sedan fördjupar bekantskapen med toner av guava, tangerin, mango, passionsfrukt och som avslutning en pigg citrus. Men Guava Rodeo är inte bara fruktsallad, man kallade också in nya jästsorter för att producera den mjölksyra som ligger bakom den sköna syrligheten. Lanseras på Systembolaget 11 mars.
Nr: 1135315
Pris: 25,90 kr + pant.

Barrel Aged Ten Fidy 12,5 %

Som så ofta med Oskar Blues så startar de på maxfart, för att sedan öka. Barrel Aged Ten Fidy 12,5 % bygger på en numera klassisk Ten Fidy 10,5 % från 2007. Den klassikern bryggde man upp till högre styrka och la på bourbonfat, vilket la vanilj, ek och bourbon till den redan rikt komplexa smaken. Ytterligare lagring har sedan mognat smakerna till en stout med hur många smakdjup som helst. Lanseras på Systembolaget 11 mars.
Nr: 1099115
Pris: 69,90 kr + pant.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!