The Glenlivet Single Cask 18YO Sweden Edition

The Glenlivet lanserar den 7 april årets svenska utgåva från sin Single Cask Edition-serie. Det är en 18-årig Single Cask, med 272 Sverige-exklusiva flaskor, som lanseras i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

The Glenlivet Single Cask 18YO Sweden Edition har lagrats på ett 2nd Fill American Oak Hogshead-fat i 18 år, buteljerats vid naturlig fatstyrka utan kylfiltrering och flaskorna är individuellt numrerade.

Fattyp: 2nd Fill American Oak Hogshead
Doft: Gräddig vaniljfudge och knäckäpple som följs av toner av aprikos och mjölkchoklad.
Smak: Inslag av söt marsipan, vaniljkaka och vaniljglass som kompletteras perfekt av apelsinzest och kryddig muskot.
Finish: Långt, mjukt och något sött avslut.

Detta fat är exklusivt utvalt till Sverige och tidigare släpp i serien av Single Casks från The Glenlivet har fått ett mycket varmt mottagande de senaste åren. De har också tagit slut på släppdagen, så vänta inte för länge om du är sugen!

Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 55.3%
Pris: 2 495 kr
Nr: 41146
Lansering: 7 april 2022

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!