Särimner Swedish Single Malt Whisky

Bergslagens Destilleri dyker djupare ner i nordisk folktro med årets serie: ’The Norse Saga’. Fem olika whiskies kommer att släppas, samtliga med temat nordisk mytologi. I februari kom ’Hugin och Munin’ och idag släpps Särimner, en singelmalt som fått sitt namn efter galten som varje kväll slaktas till festen i Valhall, för att nästa dag återuppstå.

I whiskytappning är Särimner en singelmalt från nedlagda Grythyttans destilleri som legat nio år på madeira- och bourbonfat, vilket enligt Bergslagen givit varma doftnoter av exotisk frukt, aprikos, körsbär och kolat trä. I smaken finns en fin sötma och en lätt rökighet med klingande toner av russin, apelsin, mandel och röda äpplen som tonar ut i en elegant vinös finish.

Särimner

Nr: 3728102
Alkoholhalt: 56 %
Volym: 500 ml
Pris: 995 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!