Nya, exklusiva släpp från The Single Malt Shop


The Single Malt Shop satsar på exklusiva och limiterade utgåvor och säljer dem på nätet. Som svensk kan du handla med fri frakt och priserna inkluderar svensk alkoholskatt och svensk moms, levererat med UPS till dörren.

Den första i en samling om fem single cask-tappningar från WhistlePig Distillery i Vermont, kommer Volym 1 i ”The Library Series.” Den producerades för att fira det ultimata inom åldrad Rye whisky och finns bara på The Single Malt Shop. Varje årlig utgåva kommer i ett läderbundet uppslagsverk så att med varje volym kommer samlaren att bygga sitt eget bibliotek. Volym 1 åldrades i 11 år i fat av ny amerikansk ek och fick namnet ”South Hero” för att hedra en lokal township i Vermont. 56,3 % ABV.
WhistlePig Volume 1, 501,37 EUR, Lansering: 4 april.

I maj kommer även ett 50 år gammalt singelfat från Linkwood Distillery som specialbeställdes av de oberoende buteljerarna Gordon & McPhail 1971. Familjen Urquhart har varit ägare till Gordon McPhail i fyra generationer.

Deras mest uppskattade fat är personligen utvalda av familjen och säljs som en del av Private Collection-serien och innehåller whisky som är långlagrad singelmalt från berömda, föga kända eller tysta destillerier. Från just detta amerikanska Hogshead-fat tillverkades endast 166 flaskor.
Linkwood 50 yo, 8082 EUR, 42,4 % ABV

www.thesinglemaltshop.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!