Art Déco-rom från Martinique

J. Bally Cuvée Art Déco är en exklusiv rom från Martinique, tappad i en flaska som skapades redan på trettiotalet av grundaren Jaques Bally, inspirerad av Art Déco-rörelsen.

Marc Sassier, Master Blender på J. Bally, har skapat denna rom för att hylla grundaren och hans kreativitet. Det var J. Bally, som under tidigt nittonhundratal började destillera rom som man destillerar eau de vie, och sedan lagra den på ekfat, och många anser honom som mannen bakom all årgångsrom.

J. Bally Cuvée Art Déco är en blend på tre olika årgångar; 1999, 2006 och 2007, utvalda för att bidra med sina drag till en harmonisk helhet. Grunden är rom från 2006, lagrad på franska ekfat som givit den rika, fruktiga toner. Från 2007 kommer toner av mocka och kakao, medan år 1999 bidrar med toner av trä och valnöt. Den 27 maj kommer 186 flaskor till Systembolaget.

J. Bally Cuvée Art Déco

Nr: 41175
Alkoholhalt: 43,5 %
Volym: 700 ml
Pris: 1199 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!