Ekologisk whisky för livsnjutare

När Alexandre Moutard återvände till Frankrike efter att ha arbetat med vin i Hongkong ville han hitta nya affärsområden för familjeföretaget vars namn han bär.

Valet föll på att starta ett destilleri, där han kunde dra nytta av både sina egna och företagets kunskaper. Och kanske också för att han gärna beskriver sig själv som en ’livsnjutare’, något som märks i Whisky bio fût de Ratafia de Bourgogne, gjord på ekologisk malt som mäskas i Buxeuil i närheten av Champagne och sedan destilleras i traditionella pot stills.

Whiskyn har sedan vilat i tre år på sällsynta fat som hållit Ratafia de Bourgogne, en blandning av Marc och druvmust. 252 flaskor kommer till Systembolaget 19 augusti.

Whisky bio fût de Ratafia de Bourgogne (Single Cask)

Nr: 4122402
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 45 %
Pris: 829 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!