Whiskylagrad nyhet från Busnel Calvados

Calvados är ju nästan lika regelstyrt som Cognac och whisky, men där finns utrymme att ta ut svängarna ändå, något som Busnel Calvados gärna ägnar sig åt. Förra året släppte de en Calvados lagrad på Sauternesfat, och nu kommer uppföljaren: Busnel Calvados Affinage en fût de Whisky, där det redan från början smakrika äppeldestillatet får ännu mer smak och karaktär genom en slutlagring på whiskyfat. Det ger en milt rökig arom under tonerna av röda äpplen, marsipan och pomerans. Som sagt: En Calvados som tänjer på gränserna. En fjärdedel av de totalt 2000 flaskorna kommer till Systembolaget 26 augusti, så varför inte testa en
härlig drink?

Le Spritz Normand

Is
3 cl Busnel Calvados
3 cl Aperol
10 cl torr päroncider
1 halv apelsinskiva

Fyll ett glas med is, tillsätt Calvados och Aperol och toppa med päroncider. Apelsinskiva ovanpå och servera omedelbart.

Busnel Calvados Affinage en fût de Whisky

Nr: 41238
Alkoholhalt: 40 %
Volym: 50 cl
Pris: 429 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!