Skräddarsydd motorcykel med The Balvenie


Den skotska whiskyproducenten The Balvenie och välkända motorcykelbyggaren Ida Olsson går ihop om att bygga The Balvenie Motorcycle. Motorcykeln är av klassiska märket Royal Enfield som Ida bygger om för hand med exklusiva detaljer. Hon har själv designat och syr både ny sadel och gaffelskydd i läder.

The Balvenie värdesätter hantverk – det är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare samt tunnbindare på destilleriet.

Ida bygger motorcykeln i sitt garage strax utanför Halmstad. Förutom läderdetaljerna kommer den också att ha detaljer i ekträ som ska anspela på whiskyfaten från destilleriet. Precis som vid tillverkningen av whisky krävs det tid, tålamod, engagemang, passion och nyfikenhet för att skapa The Balvenie Motorcycle.

– Jag vill värna om whiskyns historia genom att gediget och nyfiket lägga både tid och kraft på att skräddarsy en motorcykel som ingen någonsin tidigare har skådat, säger Ida Olsson.

Följ Idas bygge i en liten mini-serie med avsnitt på The Balvenie Motorcycles Youtube-kanal.
Första avsnittet är ute nu, det andra kommer den 23 november och det sista släpps den 16 december.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!