High Coast Cinco II – ännu mer sherry


Det har hunnit gå snart tre år sedan High Coast Whisky släppte den unika sherrylagrade whiskyn Cinco. Trycket var oerhört hårt, och för de som inte lyckades få tag i en flaska sommaren 2020 kan nu glädjas åt att whiskytillverkaren valt att göra en uppföljare med namnet Cinco II.

Till High Coast Cinco II har destillerichefen Roger Melander till största delen använt ett antal fat som tidigare lagrat fem olika sorters sherry. De fem sorterna är Fino, Amontillado, Palo Cortado, Oloroso och Pedro Ximénez. En mindre del har också förlagrats på bourbonfat.

Doft: Russin, brödkryddor, kryddnejlika, hyvlat trä
Smak: Röda äpplen, valnöt, kanel och anis
Eftersmak: Lång och pepprig

Läs mer om Cinco hos High Coast eller på Systembolaget.

High Coast Cinco II
Volym: 50 cl
Nr: 41406
Pris: 885 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!