Två whiskynyheter från skotska Lochlea

Lochlea är ett familjeägt destilleri som odlar sitt eget korn och använder vatten från de egna ägorna. På så sätt kan de ha full kontroll över hela produktionen.

Our Barley är Lochleas första produkt som kommer finnas tillgänglig löpande och är ett spännande steg för det unga Lowland-destilleriet. Lochlea har satsat på full spårbarhet och långsiktig hållbarhet. Efter succén med sitt första släpp av Lochlea Single Malt First Release, började Lochlea-teamet att skapa Our Barley. Whiskyn har lagrats på en kombination av bourbonfat, oloroso-sherryfat och barriquer som lagrat Rioja. Whiskyn är ofärgad och inte kylfiltrerad. Smaken är publik och har inslag av fruktiga toner.

Lochlea Our Barley

Nr: 55591
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 649 kr

Lochlea Sowing Edition är en begränsad upplaga som släpps varje vår för att reflektera de olika årstiderna. Whiskyn är strax över tre år och lagrad på bourbonfat från Maker’s Mark. Smaken är fruktig och maltdriven med en frisk eftersmak. 120 flaskor kommer till Sverige.

Lochlea Sowing Edition Second Crop

Nr: 55526
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 669 kr
Antal: 120 flaskor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!