Hemlighet från Hampden


Hampden Estate är ett av Jamaicas äldsta och mest ansedda destillerier, kända för sin mörka och mycket aromatiska rom. Metoderna man använder är unika, och har ända sedan starten 1753 hållits delvis hemliga. Ändå är man något av en pionjär, som när man 2009 började lagra sina Pure Single Rums, vilket var något helt nytt.

Hampden Estate 8 yo har tillbringat åtta år i det tropiska jamaicanska klimatet, vilket motsvarar ungefär 25 år i ett mer tempererat klimat. Och att det är en typisk representant för destilleriet råder det inget tvivel om, med rika och intensiva noter av mogen banan, kryddpeppar, apelsinzest och bakat äpple, och smaken fyller på med ingefära, vanilj, mörk choklad och kaffe, följt av en lång och kvardröjande finish.

Hampden Estate 8 yo

Nr: 4143801
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 749 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!